Itt van az ősz, itt van az intelligens fűtésvezérlés ideje

intelligens fűtésvezérlés

Intelligens fűtésvezérlés = megtakarítás

Miért érdemes szabályozni a fűtést?

A hőmérséklet befolyásolja komfortérzetünket. Röviden ezért érdemes egy intelliges fűtésvezérlés kialakítása.

A hagyományos elképzelés szerint beállítjuk a lakás, vagy ház hőmérsékletét egy termosztáttal. A nem használt helységek fűtésével így rengeteg energiát pazarlunk el. Ennél sokkal gazdaságosabb zónánként szabályozni a fűtést. Ebben az esetben minden szobát olyan hőfokra állítunk be, amennyire épp szükség van.

Már ezzel jelentősen lehet faragni a fűtésköltségen, de ez még csak az első lépés. Még nem beszélhetünk intelligens fűtésvezérlésről.

Mitől lesz okos?

Nem elég, hogy helységenként különböző hőmérsékletet állítunk be. A különböző napszakokban is más értékekre van szükség. Például, ha nem vagyunk otthon felesleges 22 fokra fűteni a szobákat és éjszaka is nyugodtabb az alvás alacsonyabb hőfokon. Ellenben amikor munkából hazaérkezünk szeretnénk, ha már jó meleg várna minket. Természetesen ezek mind előre beprogramozhatóak, így a saját ritmusunkhoz alakíthatjuk otthonunk fűtési rendszerét.

Az épületet érő hatások is folyamatosan befolyásolják a hőmérsékletet. Egy napsütéses délelőtt sokkal kevesebb energia szükséges a fűtéshez. A rendszer természetesen ezt is érzékeli.

Milyen plusz van még?

Fentiek már így is elég sok kényelmet biztosíthatnak, a fűtésvezérlés azonban ennél többre is képes.

A "Nyitott ablak funkció" segítségével a rendszer érzékeli, ha az ablakot kinyitottuk. Ekkor csökkenti a fűtést, ezáltal nem az "utcát fűtjük".

A "Távollét üzemmód" beállításával egy állandó hőmérséklet állítható be, így lényegesen kevesebb energiát használunk fel, mikor hosszabb távra elutazunk.

Természetesen manapság már nem beszélhetünk SMART megoldásról, ha mindezt nem vezérelhetjük telefonról. Erre is megvan a lehetőség. Így bármikor, ha szükségünk van rá, az előre beállított értékeket felülírhatjuk. Ehhez kedvenc aszisztensünk is a segítségünkre siet, legyen az AlexaSiri vagy a Google Assistant.

Mennyit lehet spórolni?

Persze a lényeg, hogy mennyit lehet megtakarítani azzal, hogy a fűtésünket automatizáljuk? A tapasztalatok szerint egy hagyományos fűtési rendszerhez képest, egy fűtési szezon alatt akár 20%-kal csökkenhetnek a kiadások.

Mikorra térülhet meg?

Kérje ingyenes konzultációnkat, mely alapján személyre szabott árajánlatot adunk, hogy az Ön számára logoptimálisabb megoldást javasolhassuk.

Bármilyen kérdés esetén, kérem, hogy küldjön nekem üzenetet!